Liechtensteiner Verein Zürich
Liechtensteiner Verein Zürich
Schloss Vaduz
  Home | Vereinsglossar | Jahresprogramm | Informationsblatt | Fotoalbum | Kontakt | Links | Gästebuch
  Gästebuch
Ins Gästebuch eintragen
Gästebuch

Samstag 18. Januar 2020, 11:56 Uhr
Albrigi2020Bom schrieb:
Organic Wine
Do you ever worry about what additives, preservatives and pesticides are in your food? What about the effect on the environment of the manufacturing process?

When you make your own wine you don’t need to worry! Every ingredient has been put in the wine personally so you know exactly what you’re putting in to your body.

Whether you are using fruit you have grown yourself (or been given) or you’ve been able to source locally grown organic beauties – you can now make your own organic wine at fraction of the cost of store-bought organic wine.

You can also buy organic sugar fair trade sugar from the makewine.co.nz shop. This sugar has been sustainably and ethically sourced.

Sulphite (Sulfite) Free Wine
It is impossible to make a sulfite-free wine, because wine yeast produces sulfur dioxide (SO2) during the fermentation process. However, you can reduce and control the amount of sulphites in your wine by how much / whether you use metabisulphite in your home winemaking.

It is true that metabisulphite is an effective and safe method of sterilising both your must and equipment, but if you don’t mind taking a little bit of risk you can make wine without it. Using boiling water to sterlise your equipment and must, whilst a bit more risky in terms of your wine getting an infection, may be a worthwhile trade-off in your opinion especially if you have a sensitivity to sulphites. You can also choose to rinse your equipment that has been sterlised with metabisulphite with cooled boiled water to reduce the amount of sulphites you are adding to your wine. Also, if you are planning on drinking your wine young, the alcohol in the wine will act as a preservative, negating the need to add metabisulphite throughout the winemaking process as a preservative.

Some people use chlorine bleach to sterlise their equipment rather than metabisulphite. Also some homebrew stores sell a pink powder as a sanitiser which is a chlorinated product. This is NOT recommended. Chlorine is quite a dangerous product to have around wine. With improper use and insufficient rinsing chlorine residue may get into the wine. If it does, it could easily be converted to trichloroanisole (TCA) the major chemical found in cork taint (mustiness). For this reason, chlorine is almost never used in wineries.



Donnerstag 22. Februar 2018, 15:38 Uhr
Karl-Heinz Felder schrieb:
Ich wünsche Euerem neuen Präsidenten einen guten Start.
Annemarie alles gute und viel Gesundheit im Ruhestand!



Mittwoch 25. November 2015, 16:23 Uhr
PVL schrieb:
Es ist schön ein Stück Liechtenstein in Zürich zu haben. Weiterhin alles Gute!



Dienstag 24. Februar 2015, 18:37 Uhr
Karl-Heinz Felder schrieb:
Ich wünsche Euch allen ein unterhaltsames Vereinsjahr!



Sonntag 30. November 2014, 16:46 Uhr
Michael Blahm schrieb:
Eine schöne Seite mit klarem Aufbau ohne all den Schnickschnack den man oft sieht, Gruss aus Afrika



Sonntag 10. November 2013, 00:06 Uhr
marianne frick schrieb:
Super homepage, Gratulation an Martin Beck und herzliche Grüsse an unsere neuen Freunde des FL-Verein Zürich Heinz und Esther(Reise Pamukkale).



Samstag 09. November 2013, 12:44 Uhr
Norman schrieb:
Bin durch Zufall auf eure Website gestossen, sieht gut aus! Grüsse und alles Gute :-)



Donnerstag 18. April 2013, 16:55 Uhr
Aline schrieb:
Finde den Aufbau der Seite sehr gut und übersichtlich!

Daher ein grosses Lob an den, der diese Seite gestaltet hat..!



Mittwoch 20. Februar 2013, 13:30 Uhr
Basti Roos schrieb:
Klasse Seite, bei dem Informationsgehalt lohnt sich der Besuch allemal. Viele Grüsse!



Mittwoch 06. Juni 2012, 16:45 Uhr
Obwaldner Verein Zürich schrieb:
Herzliche Gratulation zu dieser gut gelungenen Homepage. Viele Grüsse auch von uns. Roland Hess



Freitag 13. Mai 2011, 14:42 Uhr
Toni Schlumpf Toggenburger-Verein schrieb:
Ich gratuliere euch zu dieser guten Homepage!
Einen Gruss an Präsidentin R.M. Schafflützel und Ehren- Päsident S. Beck



Montag 09. Mai 2011, 22:28 Uhr
Nicole Eichberg schrieb:
Super Homepage. Ist wirklich gut geworden!



Donnerstag 05. Mai 2011, 17:13 Uhr
Hubert Büchel schrieb:
Gratulation zur neuen Homepage, die sehr gut gelungen ist!

Herzliche Grüsse
vom Liechtensteiner Botschafter in Bern



Sonntag 01. Mai 2011, 19:12 Uhr
Anne-Marie Schafflützel schrieb:
Ich freue mich sehr, dass wir jetzt eine eigene Hompage haben. Ein ganz herzliches Dankeschön an alle, die dazu beigetragen haben, allen voran unser Webmaster Martin Beck sowie die beiden Sponsoren.



Donnerstag 28. April 2011, 09:45 Uhr
Stefan und Mägi Beck schrieb:
Nun endlich ist es soweit! Der Liechtensteinerverein Zürich hat eine Homepage erhalten! Sie ist informativ und sehr schön gestaltet. Wir wünschen dem Verein für die Zukunft alles Gute und vor allem, viele neue Mitglieder.
Stefan und Mägi Beck